Het gereedschap Zichtbaarheid

Sneltoets

Zichtbaarheid

Basisgereedschappen

V

Je kan met het gereedschap Zichtbaarheid eenvoudig de zichtbaarheid van objectlagen en -klassen wijzigen. Als u op een object in een presentatielaag- of ontwerplaagzichtvenster klikt, veranderen enkel de zichtbaarheid van de objectlaag of -klasse in dat zichtvenster (met enkele uitzonderingen); voor zichtvensters waarbij de zichtbaarheid ingesteld is volgens stijl, kunnen laag- en klasse-zichtbaarheden enkel bewerkt worden vanuit het dialoogvenster Bewerk zichtvensterstijl (zie Zichtvensterstijlen creëren en bewerken). Het is ook mogelijk een bepaalde handeling te laten uitvoeren als je dubbelklikt op het gereedschap. Zo kan je nog sneller de zichtbaarheid van lagen en klassen aanpassen.

Als je Zichtbaarheid selecteert, verschijnen volgende methodes in de Methodebalk. Hiermee bepaal je welke zichtbaarheid je wilt toekennen en aan welk element (klasse of laag van een object).

Methode

Omschrijving

Zichtbaarheid klasse

Selecteer deze methode om de zichtbaarheid van de klasse aan te passen.

Zichtbaarheid laag

Selecteer deze methode om de zichtbaarheid van de laag aan te passen.

Zichtbaar

Selecteer deze methode om de klasse of de laag zichtbaar te maken.

Onzichtbaar

Selecteer deze methode om de klasse of de laag onzichtbaar te maken.

Grijs

Selecteer deze methode om de klasse of de laag grijs weer te geven.

Instellingen

Klik op deze knop om de Instellingen te openen. Hier bepaal je wat er moet gebeuren als je op het gereedschap Zichtbaarheid dubbelklikt.

Hou er rekening mee dat de zichtbaarheid van klassen en ontwerplagen in de tekenzone eveneens wordt beïnvloedt door de Klasse-/Laaginstellingen. Zie Commando’s voor de algemene zichtbaarheid van klassen en lagen voor meer informatie.

De zichtbaarheid van een klasse of laag aanpassen met het gereedschap Zichtbaarheid

De algemene zichtbaarheid aanpassen met het gereedschap Zichtbaarheid

De zichtbaarheid aanpassen bij ingebedde zichtvensters

Zichtvensterstijlen creëren en bewerken